Derome väljer RS Production från Good Solutions för Modern Produktionsuppföljning i sina anläggningar

Published by Good Solutions on

Derome Anläggning

Deromegruppen är Sveriges största familjeägda träindustri med anor från 1946. Derome Timber AB förädlar trä till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. Nu implementeras produktionsuppföljningssystemet RS Production i Deromes Timbers produktionsanläggningar.

Derome Timber har länge haft behov av beslutsunderlag i realtid för att kunna ta snabbare beslut och minimera störningar i produktionen. Företaget har utvärderat olika system men valde att kontakta Good Solutions för att hitta rätt lösning.

– Vi har flera produktionsanläggningar och behovet av en bättre överblick och styrning var stort. De system vi provat tidigare har inte räckt hela vägen. Med RS Production får vi nu fakta och bättre möjlighet till uppföljning från alla viktiga delar i produktionsflödet, säger Elias Brag, projektledare på Derome Timber AB.

Målet med projektet har varit att minska störningar i produktionen genom att skapa förutsättningar för snabbare och bättre beslut, baserade på realtidsfakta från verksamheten.

I leveransen från Good Solutions ingår implementation av RS Production i alla Deromes produktionsanläggningar. Lösningen samlar fakta från allt i från mätstationer till hyvlar och utrustning för fingerskarv och luckor. Faktan visualiseras på TV-skärmar och rapporter för daglig styrning av verksamheten sammanställs automatiskt. Hela lösningen är integrerad med maskinernas styrsystem och Deromes affärssystem för att tydliggöra mönster och samband över längre tid.

– Vi är glada och stolta över att Derome valt oss som partner för sin produktionsuppföljning i ett så här utmanande projekt. Vårt mål har alltid varit att bygga en plattform som är flexibel och kan anpassas till alla verksamheter och branscher. Vi får nu kvitto på att vi tänkt rätt, säger Mikael Persson, VD på Good Solutions.

För mer information, kontakta:

Mikael Persson, VD, Good Solutions, mikael.persson@goodsolutions.se, 031-788 19 23
Elias Brag, Projektledare, Derome Timber AB, elias.brag@derome.se,  0340-66 64 10

Om Good Solutions AB

Good Solutions är ett snabbväxande programvaruföretag med lösningar för Modern Produktionsuppföljning. Lösningarna vi erbjuder bygger på egna plattformen och produkten RS Production med tillhörande tjänster. Good Solutions  hjälper tillverkande industriföretag att använda sin tid bättre, både maskintid och personalens egen arbetstid, för att öka deras konkurrenskraft.

Bildkälla: www.derome.se