Precisionstillverkaren Willo kommer igång rekordsnabbt med RS Production® i hela fabriken

”Äntligen har vi hittat en partner i Good Solutions som hjälper oss att digitalisera och effektivisera vår produktion. Vi brukar skoja att vi vart ute på villovägar inom Industri 4 och kört i diket några gånger. Men nu har vi hittat både partner och plattform. Genom RS Production har vi rätt förutsättningar på plats för att accelerera vår framgångsresa.”

säger Henrik Wolf, Production Manager på Willo

Tillsammans med Good Solutions har Willo infört RS Production som plattform för att hjälpa beslutsfattare på alla nivåer att fatta bättre beslut snabbare genom att ha tillgång till produktionsfakta i realtid. Målen för Willo är tydliga:

 • ökad tillväxt,
 • stärkt konkurrenskraft,
 • minskad resursförbrukning per producerad enhet,
 • minskad miljöpåverkan,
 • högre lönsamhet.

   Willo har sedan starten 1956 visat tillväxt varje år. Fabriken är specialiserade på att tillverka små högkvalitativa precisionsdetaljer. Kunderna finns inom Med Tech, energi och industri. I fabriken i Växjö kör operatörerna ett sextiotal CNC-maskiner. Flera maskiner är specialiserade för hantering av känsligt material som inte får kontamineras.

       "Genom RS Production har vi rätt förutsättningar på plats för att accelerera vår framgångsresa” säger Henrik Wolf, Production Manager på Willo

       Problem

       En verksamhet som har funnits så länge som Willo förstår behovet att hela tiden utvecklas, stärka sin konkurrenskraft och vara ledande i segmentet. Det gjorde att bolaget redan för flera år sedan insåg värdet i att digitalisera i fabriken. Industri 4 konceptet var tydligt, och bolaget var väl medvetna om värdet som låg i möjligheterna.

           Efter att ha testat ett flertal koncept, metoder och leverantörer insåg bolaget att man måste tänka annorlunda och börja i rätt ände. Genom att gå med i Produktionslyftet kunde Willo förstärka sitt interna processutvecklingsarbete, och få hjälp att öka kompetensen inom daglig styrning, operatörstyrt förbättringsarbete och effektiva flöden. Nu fanns grunden för att ta nästa steg och kombinera process och företagskultur med rätt digital lösning.

                 Maskinomställning

                 Lösning

                 ”Vi kom i kontakt med Good Solutions genom att vi såg ett intressant inlägg på LinkedIn. Det gjorde att vi tog tag i saken och kontaktade dem för att lära oss mer. Från vår första kontakt fick vi stort förtroende för deras verksamhetsförståelse och djupa erfarenhet från att hjälpa andra att lyckas med att effektivisera fabriken genom digitalisering. Vårt mål är att varje dag bli lite bättre än dagen innan” säger Blazenka Mihalic, Produktionsledare på Willo.

                         Good Solutions experter har arbetat nära tillsammans med produktionsledningen på Willo. Genom att tillsammans säkra att programvaran fungerar för Willos behov, att fabriken får ut rätt värde och kan införa förändringen; kom Willo snabbt fram till att RS Production är en av de viktigaste komponenterna för att säkra deras framtidsplaner.

                                   RS Production ser till att maskinoperatörer har all information som krävs för att möta målen.

                                   Resultat

                                   Efter att ha testat RS Production gratis i fabriken under 60 dagar stod det klart för produktionsledning på Willo att lösningen behövs i hela fabriken så snabbt som möjligt. Genom tätt samarbete mellan Willo och Good Solutions experter kunde RS Production snabbt rullas ut. På bara 6 veckor var halva fabriken utbildad och igång. Efter ett kort uppehåll införs RS Production i andra halvan lika snabbt.

                                               ”Nu har vi en stabil grund att accelerera vår tillväxt ifrån. Kombinationen av vår fantastiska laganda på Willo kombinerat med rätt tekniskt stöd och beslutsunderlag kan vi snabbare och mer transparent fatta bättre, faktabaserade beslut. Nu har vi samsyn kring hur fabriken går; vi i produktionsledningen, operatörerna vid maskinerna och hela bolagets ledning” avslutar produktionschef Henrik Wolf